Plaže

mNa otoku Čiovu i u okolici postoje razne plaže; šljunčane, stjenovite, a kako bi do nekih plaža bio olakšan pristup dijelovi plaža su i betonirani. Na otoku Čiovu i u okolici postoje razne plaže; šljunčane, stjenovite, a kako bi do nekih plaža bio olakšan pristup dijelovi plaža su i betonirani. Najpopularnije plaže na otoku Čiovu, kao i u okolici su:

Mali Mul – plaža udaljena 80m od Apartmana Tragos

Ova plaža je ujedno i prva plaža, kada idete iz Trogira u pravcu Slatina na otoku Čiovu. Ova plaža je dobar izbor za sve koji ne žele ići automobilom na plažu.

Plaža Sv. Jere – plaža je udaljena 200m od apartmana Barba

Na pola puta između Trogira i Arbanije je smješteno je maleno naselje Mastrinka, gdje se nalazi i ova plaža. Prekrasna šljunčana plaža smještena nadomak kapelice Sv. Jere, pružit će vam i prirodnu zaštitu od sunca u sjeni borova koji se nalaze u blizini plaže. Idealna za mlade jer se u blizini nalazi i caffe bar kao i za obiteljski posjet.

SV. KRIŽ plaža – Plaža Sveti Križ nalazi se na sjevernoj strani otoka u neposrednoj blizini samostana Sv. Križ u naselju Arbanija. Udaljena je cca. 1km od Apartmana Barba i 3km od Apartmana Tragos. Lijepo uređena šljunčana plaža pruža različite sadržaje od sportova na vodi do odbojke na pijesku.

Labadusa plaža – Plaža u uvali Labadusa smještena je u Okrugu Gornjem, a nalazi se izvan svakodnevne ceste, koja će vam osigurati mir i tišinu.

Seget Donji plaža – Samo nekoliko metara od centra malog dalmatinskog mjesta Segeta Donjeg, prema zapadu, nalazi se ova lijepa plaža. Kristalno čisto more i odličan pogled sigurno će privući mnoge kupače.

Okrug Gornji plaža – Popularna plaža na području Trogirske rivijere svakako je plaža u Okrugu Gornjem. Samo 3 km od povjesnog grada Trogira na istočnoj strani otoka Čiovo prostire se preko 2 km duga šljunčana plaža poznata kao «okruška copacabana».

Slatinska kava plaža – Na istočnom kutu otoka Čiova, nedaleko mjesta Slatine (2 km) i vrlo blizu Splitskog brda Marjan, preko mora, nalazi se plaža Kava. Najveća je plaža među brojnim malim plažicama Slatinskih uvala, koje oduševljavaju netaknutom prirodom borove šume i kristalno čistim morem. Jedini sadržaj plaže je caffe bar sa izborom pića i brze hrane. Plaža se nalazi 10km od Apartmana Barba, a vrlo je lako pristupačna automobilom, scooterom ili biciklom.

Plaža Krknjaši – Jedna od netaknutih prirodnih ljepota našega područja je i uvala Krknjaši na istočnoj obali otoka Drvenika. Sa vanjske strane uvala je zaštićena sa otočićima Krknjaši veliki i mali. Prekrasna šljunčana plaža sa pjeskovitim i plitkim morskim dnom pravi je tropski raj našeg mora, pa se ne bez razloga smatra da su Krknjaši jedna od najljepših laguna na cijelom Jadranu .

Plaža Duga – Na istočnoj strani otoka Čiovo između Okruga Gornjeg i Okruga Donjeg, s pogledom na otočić Fumiju poznato je kupalište Duga. Popularno je kako zbog odlične gastronomske ponude konobe Đango tako i zbog kristalno čistog mora. Užitak pruža potpuni mir, tišina, te ugodan hlad zelenih maslina. Plaža je pristupačna automobilom, scooterom ili biciklom.

Plaža Kava Okrug Donji – Na samoj punti Okruga Donjeg nalazi se lijepa šljunčana plaža Kava. Zbog mirnog mora i borove šume koja daje prirodan hlad plaža je pogodna za obitelji sa malom djecom.

Bijela Plaža – Na južnoj strani otoka Čiova se u zaljevu Mavarštica nalazi duga šljunčana plaža, Bijela plaža. Uvala Mavarštica odlikuje se kristalno čistim morem i prekasnim skrivenim plažama.

Pantan plaža – Plaža Pantan nalazi se 2 km istočno od Trogira, u smjeru Splita, na ušću rijeke Pantan. Zbog blizine močvarnog područja plaže su pune sitnog pijeska i plitkih uvala. To je ujedno i jedina pješčana plaža na ovom području. Borova šuma na istočnoj strani čini ugodnu hladovinu. Cijelo područje je zaštićeno ornitološko prirodno stanište sa prekrasnom mlinicom i restoranom Pantan na sjevernoj strani plaže. Iz Trogira je jedan dio puta uređena šetnica, a plaža je pristupačna i automobilom, scooterom ili biciklom.

Medena – Plaža Medena je predivna šljunčana plaža, koja se proteže 3 km uz obalu od mjesta Segeta Donjeg prema Hotelu Medena. Posjetiteljima pruža kako opuštanje u miru i tišini borove šume tako i bezbroj mogućnosti za aktivan odmor. Djeca se mogu zabavljati uz različite dječje animacije i razne sadržaje na dječjim igralištima. Navečer možete uživati u šetnji po lijepo uređenoj šetnici uz more ili zaplesati u nekim od brojnih barova i restorana na plaži. Plaža je povezana brodskom linijom s Trogirom.

IM000834.JPG
plaza-01
IM000838.JPG
plaza-03